fredag 21 november 2008

Julpynt

Nu har även jag börjat tänka på julen. Personalen på jobbet hade julmys&shopping kväll tidigare i veckan och då vaknade julkänslorna för första gången i år. Nu när det även ser lite vintrigt ut utomhus får man t.o.m. lust att lyssna till julmusik. Jag hade inte tänkt köpa något julpynt i år men lite ett och annat drog jag hem från julmyskvällen iaf.

Julservetter behöver man ju alltid och visst ser det lite trevligare ut med ngt att hänga på ytterdörren. Julgranspynt är ju oxå livsnödvändigt även om det blir svårt att hitta något ledigt hörn för en julgran i år. Möbelparken har liksom vuxit till sig det senaste året. Men julgran ska jag ha, så det så!

En glaskupa har man väl alltid användning för, så även den fick följa med hem. Om ingen annan användning hittas för den kan man ju alltid stänga ute flugorna från bullafatet. Flugsäsongen är visst över för i år, men en och annan fluga kanske ändå tittar fram under vintern och hur klarar man sig då utan glaskupa?

Ha det så mysigt i novembermörkret!

tisdag 18 november 2008

Skåprapport

Idag har jag tagit över jobbet på det stora skåpet. Snickaren har nu gjort sitt jobb med underdelen så jag fick betala honom en saftig peng och sedan själv fortsätta.
Först var tanken den att det nedre skåpet skulle förminskas för att ge plats för några lådor, men sist och slutligen fick det bli endast skåp. Det skulle ha blivit alltför dyrt annars. Hela nedre delen har troligen blivit ändrad på nån gång och i det skedet blivit en lite enklare variant än övre skåpet. Detta syns tydligast på de raka enkla skåpdörrarna nertill i jämförelse med de urfrästa spegeldörrarna på övre skåpet.

Men gamla möbler behöver ju inte bli perfekta så nu får det bli så här. Skåpet är ju lika fint utan dörrar på övre delen, så när jag vill visa mitt porslin skruvar jag bara bort dörrarna, så vips har jag ett nytt skåp. :-)

Nu är det bara resten av jobbet kvar, nämligen att försöka färga de nya delarna så att de ser lika gamla ut som resten av skåpet. Målandet blev det inget av, jag får väl lära mig att tycka om färgen som den är, även om jag tycker att den är både för röd och för mörk...

måndag 10 november 2008

Resultat

Idag fick en till möbel flytta till Bennäs. Min före detta gråa stol som jag visat i ett tidigare inlägg har nu fått ny look och är således redo att flytta in hos oss. Jag har vid sidan om stolen jobbat med en uppsättning pardörrar som även de snart är klara, så därav orsaken till att det dröjt så länge med stolen. Jag hade först planerat att lämna den helt träfärgad, men eftersom målet satt så hårt fast i alla gropar och revor så blev det att dra ett tunt lager linoljefärg på och sedan torka bort det mesta av färgen igen med en liten bit superlån (egendomlig stavning), för att täcka över de gråa groparna. Sist behandlade jag den med bivax. Resultatet ser ni här:

Jag blev själv väldigt nöjd med resultatet, men på fotot ser den inte lika fin ut. Tänk inte i banor som körsbär, furu el. lack över huvudtaget, för då har ni fått helt fel bild av den. :-D

När jag nu är inne på restaureringstemat kan jag lika gärna visa pulpeten igen eftersom det kommit önskemål om bilder av slutresultatet.


Imorgon blir det igen en skön Krombidag och då fortsätter jobbet med pardörrarna. Ni skulle bara veta vad jag njuter av dessa Krombidagar. Helt obeskrivligt avslappnande...

Ha en trevlig arbetsvecka!

måndag 3 november 2008

Lufolk&Prylar

Borde snart visa lite uppdaterande bilder från Lufolk, men tyvärr är det alltid så mörkt numera när jag kommer dit så det blir inga bilder. Huset börjar i alla fall vara nedplockat så nu är det efterstädning på gång. Och det är heller inte lite jobb. Har ni tänkt på hur tunga timror kan bli när de legat i regn några dagar? Särskilt de som är 7 m långa och GROVA... Ifall inte så kan jag berätta att de är VÄÄÄLDIGT tunga, inget man tar på axeln sådär i förbifarten. Så vi knegar på med några stockar per kväll och försöker samla dem i en hög som sedan ska få skyddstak. Känns som om jag skulle vara beredd att fira med smörgåstårta när vi kommer så långt att alla timror är bortplockade och under tak. Då kommer vi ju till de mer intressanta skedena när vi får börja drömma om byggande, hittills har det ju känts som om vi bara går bakåt. Men det tråkiga är ju att det inte alls ser färdigt ut där huset stått. Där är ju metervist med bråte, mellantaket + golvet sparade vi inte eftersom det var så ruttet, så nu ligger det kvar där i en enda röra tillsammans med spisen och skorstenen. Vet ännu inte riktigt vad vi ska ta oss till med eländet, bränna upp el köra bort? Nåjaa..någon råd blir det väl, men jag är ju lite pedant och skulle vilja ha det snyggt och fint så man kunde säga att rivandet är helt klart.

Istället för Lufolkfoton får ni hålla till godo med några prylbilder från vårt nuvarande hem.
Denna tebox är jag knappast ensam om att ha i inventarierna

Med dessa servetter försöker jag drömma mig bort till varmare länder, men snart blir det dags att plocka fram julservetterna. Servetthållare från Pentik.

Jag gillar metallprylar, men de är tyvärr inte de mest hållbara i våtutrymmen. Men...nya säljs väl varje dag. ;-)

Mera plåt. Numera har jag koll på var jag skall söka plåstren. T o m gubben gillade plåtisen.

Saknar ännu åtminstone en plåtpryl i mitt hem. En brödlåda ligger högt på listan för tillfället. Har tröttnat på att ha brödpåsarna framme på bänken och gubben klagar så fort jag gömmer dem i skåpet. Så om ni sett till salu nån snygg brödlåda så ge gärna tips. Harmt att jag inte är pappa, då kunde jag ha önskat mig en till farsdan... :-)

Ha det så bra i mörkret!