lördag 31 januari 2009

Myrsine & Phalaenopsis

Denna Myrsine fick komma hem med mig från jobbet idag. Vi får hoppas att vi börjar trivas tillsammans, även om jag har mina farhågor om att vår vänskap kommer att prövas. Denna "wanna be" myrten vill nämligen ha mycket vatten och sådana krav går inte riktigt bra ihop med mig, så trädgårdsmästare jag är.Nu bjuder även min andra orkidé på sin skönhet.


Då är det bara att vänta på att den tredje skall orka öppna sina små knoppar innan jag lyckas få dem att torka bort. Skamligt, skamligt att säga det, men detta är bara den kalla verkligheten hemma hos mig. Ni vet...skomakarns barn...

Trevlig helg!

torsdag 22 januari 2009

Gott & Blandat

Skall börja med att fresta er med lite bullabilder... :-) Nybakta bullalängder med hallonsylt+vaniljkräm får stå för rubriken Gott.


Sen kommer blandat...

Skåpet har nu bott en månad med oss redan, även om det inte har fått ngn värdig plats här i vår lilla lya. Som jag tidigare nämnt så blidde det inget målarbete, det var så gott som förbjudet, så tills vidare får det vara rödbrunt. Kanske jag vänjer mig, även om jag inte alls gillar färgen nu...
Dörrarna saknade glas, men ett gammalt fönster fick komma i ny användning. Så tunnt och skört så man vågar knappt titta på det, men vackert,vackert...

Även om jag gillar ljusa färger skulle jag inte kunna tänka mig att måla insidan av skåpet. Det mörknade träet är så charmigt!

Sist, men icke minst, min orkidé som orkat öppna ett blom i denna mörka tid...

Ha det gott!

måndag 12 januari 2009

Söta spöken

Dessa söta spöken fick jag i julgåva av en försäljare. Blev faktiskt jätteglad över den mysiga presenten och de kom genast i flitig användning. Numera får jag bekvämt sitta kvar vid bordet utan att behöva avbryta måltiden pga kryddbrist. :-) De är ju så fina så de alltid kan få stå framme.

Kram på dig Salt och kram på dig Peppar!

lördag 10 januari 2009

Trevlig helg!

Nu har även jag kommit mig för att ta hem tulpaner till helgen. Brukar bli så att jag sällan köper hem blommor åt mig trots att man kunde tro att det skulle vara tvärtom när jag har tillgång till det varje dag. Men som sagt... istället blir det aldrig av, jag får ju ändå njuta av blommorna på jobbet. Men vad går upp mot en bukett knarrande tulpaner? Vitt är ju förstås absolut finast, men nu blev det färglatt denna gång.De matchar ju i alla fall mina inte alltför vackra köksgardiner.

Trevlig helg till er alla! Hoppas att även ni har något vackert att njuta av i helgen!

måndag 5 januari 2009

Känner ni doften?

Har varit duktig och bakat bröd ikväll och i samma hast passade jag på att baka en chokladkaka också. De senaste gångerna jag har bakat bröd har det inte lyckats riktigt bra eftersom jag försökt vara för hälsosam och använda så lite vetemjöl som möjligt. Idag bestämde jag mig för att använda så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska hålla ihop utan att ta några risker. Istället blandade jag dit mycket solros-, sesam- och linfrön för att känna mig åtminstone lite hälsosam. Naturligtvis använde jag råg- och kornmjöl oxå, men i lite mindre mängder än tidigare.

Så nu har jag köksbänken full med nygräddat bröd som väntar på att få landa i frysen för kommande behov. Plus en choklad-knäck-kaka som även den får vänta i frysen på eventuella gäster(och gubben som smygäter däremellan :-) )

Ha det gott!

fredag 2 januari 2009

God fortsättning!

Ska väl oxå sådär officiellt önska er en God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla hade en bättre start än mig, jag inledde nämligen det nya året till sängs med magafari och feber. Tycks vara en relativt lindrig men långdragen variant (om nu magafari överhuvudtaget kan benämnas lindrigt) , men så småningom börjar jag väl vara på benen. Så nu är det bara att ta nya tag och hoppas på att fortsättningen blir bättre.

Har fått nog av att bara sitta inomhus så idag tog jag mig en promenad i min hemby samt fotade lite på föräldrarnas gårdsplan, på gott avstånd från allt vad människor heter (för att inte låta dem drabbas av samma elände). Det blev lite kallt om fingrarna så resultatet blev inte så mycket att hurra för, men en skön promenad fick jag i alla fall.

Det jag med dessa rader försökt säga (även om det blev lite utsvävningar) är ett riktigt

GOTT NYTT ÅR till er alla! :-)