lördag 28 juni 2014

Stolar efterlyses

Ni som har bra minne kanske kommer ihåg att jag höll på att snickra ett matbord för ett tag sen.
Bordet har tagit god tid på sig att bli klart och är fortfarande inte färdigt. Till hösten skall jag igen ta tag i snickrandet men under tiden försöker jag hitta lämpliga stolar till bordet, för jag tänker INTE börja snickra stolar också. Jag behöver åtminstone 8 st och har hittills kommit över tre. Nu söker jag alltså liknande pinnstolar som stolarna på bilderna nedan. De får vara olika till utseendet men kriteriet är att de skall ha kantig sits och svarvade ben. Råkar någon ha en eller ett par extra stolar i dylik utformning köper jag gärna eller ifall någon vet var det finns att fås tar jag gärna emot tips. Nästa gång du går på loppis eller auktion eller varför inte i ett gammalt uthus, kom ihåg: kantig sits och svarvade ben. :)

Som det framgår av bilderna gör det inget att stolarna behöver ses över. Det steget tar jag sen bara jag hittar det jag söker. Det blir säkert en hel del arbete innan alla stolar är i skick, men jag behöver ju se till att jag inte blir utan jobb framöver, eller hur?torsdag 26 juni 2014

Livstecken

Plötsligt kände jag mig redo att göra några inlägg här på bloggen så nu gör jag ett försök till att komma igång igen. Jag lovar inget, inspirationen kanske försvinner efter detta inlägg, men jag gör i alla fall ett nytt försök.

Jag har skrivit om vår Afrika-resa i en annan blogg, men tänkte ändå att jag kan dela några foton i denna blogg som fortsättning till senaste inlägg. De mera personliga fotona har jag publicerat i den andra bloggen, så dessa bilder är på intet sätt beskrivande av alla våra upplevelser under resan.


Pilanesberg nationalpark en tidig söndagsmorgon.
African market. Man kände sig mer eller mindre uppäten av försäljarna innan man kom sig härifrån.

Soccer city. Här hölls senaste fotbolls-VM.

Underbara afrikanska gräsvidder.

Röda, dammiga vägar, så typiskt Afrika.Vi hade en underbar resa och har nu anpassat oss till vardagen här hemma. Det har stått stilla på byggfronten ett tag, men nu har maken kommit igång lite igen och håller som bäst på med en platsbyggd inredning till mitt hobbyrum. Själv har jag ännu inte fått tillfälle att greppa penseln eftersom det inte är särskilt praktiskt att måla med en ettåring i huset, men ett, tu, tre dyker det upp något lämpligt tillfälle. Omålade ytor finns det gott om här ännu.


Denna fina kille tillbringar jag dagarna med numera. Leenden ser jag mycket av, men på bild är de rätt sällsynta.

Puss på dig Hakim och puss på dig Ezra!Här testar vi den nya tröjan vi beställt av vår reseguide. Han säljer t-shirts med egna fototryck.