tisdag 4 oktober 2011

Mitt köksfönster

Roligt när fönstren äntligen börjar få sin inramning.


Nu finns det massor att måla och det intressanta problemet dyker upp igen. Vilken färg? Det som är spännande när man bygger i gammal stil är att varje rum har sin egen färgsättning. I nya hus blir det ofta standardfärg på alla lister, fönster och foder vilket enligt min mening är ganska tråkigt. Enhetligt ja, men aningen trist.


Men färg är svårt. Hur gör man för att få bort det gråa ur huvudet när den enda färg man kan komma på är grå. Ljusgrå, mellangrå, mörkgrå, grå, grå, grå. Och hur mycket vågar man leka med färger utan att det blir stökigt?

4 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Så vackert!! Era fönster är underbara! Drömmer så om liknande, men jag tror nog inte jag någonsin får de härliga, utåt-öppningsbara-snickeri-snickrade-fönstren :( Får nöja oss med fula "köpis" :( Men, huvudsaken man har fönster...! :)

maria sa...

Mmmmm, lika underbart som en karamell, kola, dajmkulor....eller fazers röd!! (behöver knappast tillägga att ALLT gott är slut i skåpen och att allt fint därför jämförs med sånt som jag skulle uppskatta allra mest NU ;-))

ha haa...skrattar åt Heidi som kommit till den nivån i livet då hon uppskattar att man HAR fönster! själv tar jag fönster ännu för givet och är störtsur över våra fula!

Nåja, för att övergå till dina underbara fönster igen så tycker jag också olika nyanser i grått låter väldigt najs! och jag kan mer än förstå att inga andra färgskalor kommer i närheten, nåja...det vita kan jag inte riktigt överge.....

Ha en skön onsdag! här sitter vi innne och ritar (ja, snart ska jag joina barnen) medan solen skiner ute!(fy skäms på mej)

Lantliga drömmar sa...

Mmm, det är sant, men vet du, jag tror starkt och hoppas innerligt att det inte dröjer alltför länge innan du har det som jag redan har!
Så, du får handarbeta flitigt bara, en dag får du njuta av allt det vackra du gjort...! :)

Sara sa...

Hej.
He slo me just at ja har ju heilt glömd bort att tack de fö brudbuketten!
Ha va heilt fantastisk, o överträffa all förväntninga!
Tacktacktacktacktack!
:D