lördag 11 augusti 2012

HundhageNär det blev aktuellt för oss att fundera över hundhage försökte jag leta idéer på webben. En hundhage är sällan något som direkt förskönar omgivningen och jag hoppades hitta någon variant som jag kunde tänka mig att slå upp på vår gårdsplan. Tyvärr hittade jag inte en enda bild på en vettig hundhage på hela webben. Därför ger jag här mitt bidrag till denna kategori, om någon annan till äventyrs skulle leta idéer . 

Vi funderade från och till var hagen skulle placeras och kom till sist fram till att det blir mest praktiskt om vi utnyttjar "dyng-utkastet" på föusi och gör hundkojan inomhus. Resultatet blev att Saba fick en egen kalvkätte att sova i inne i föusi.

Håller fortsättningsvis fast vid att det finns vackrare kreationer än en hundhage att pryda sin gårdsplan med, men jag känner i alla fall att jag kan leva med denna. Några strykningar med målfärg ännu, och lite annat finslip, så får det vara bra så.


6 kommentarer:

Flickan på landet sa...

Snyggare hundhage har jag då inte sett :)

Sabina sa...

Hur bra som helst! Å vilket tak! :-) Fulheten i de flesta fall ligger väl i att man bara placerat o byggt utan att tänka! Ni har verkligen tänkt till!

finnkids sa...

Håller med om att de föregående att det är snyggt! Mysigt för Saba att hålla till inne i föusi när hon behagar!

Sara sa...

Så fint! :)

maria sa...

japp, då är detta bevist - det FINNS snygga hundhagar!! ;-)

Anonym sa...

Snyggt och Smart med tak över hundhagen.
Inspirerande!