fredag 7 september 2012

Att leva med skurgolv

 Nu har jag levt med skurgolv i drygt ett år och kan konstatera att jag är nöjd med det. Vi fick inte tag på gamla golvplank till hela huset, så i köket och hallen satte vi in nya. Kvaliteten går ju tyvärr inte på långt när att jämföra med gamla, tätvuxna plank av bästa kvalitet, men man kan ju inte få allt man önskar, eller hur? Vi har inte behandlat golvet alls eftersom vi ville ha skurgolv. Till den vanliga veckostädningen hör alltså bara dammsugning av golvet. Cirka en gång på två månader skurar jag golvet med kallt vatten och tallsåpa. Vartefter åren går sägs golvet bara bli vackrare och mera lättskött. I dagsläget kommer det ganska fort fläckar, eftersom träet inte ännu fått den avstötande karaktären den får med åren och skurningarna, men de flesta fläckar försvinner ändå med tallsåpa. Visst finns det märken och fläckar som inte går bort, men det hör till huset. Vi lever och använder, sliter och bor. Varför skulle det då inte få synas?
Och vad går upp mot känslan av ett nyskurat trägolv?


5 kommentarer:

Ingelill sa...

Javisst bör det märkas att man bor! Vilket härligt foto av dej kära syster:)

Sabina sa...

Härligt! Vi ska också ha in nytt i köket. Till de flesta andra rum nere fanns gamla golv. Jee! DEM väntar jag på att få bära in!

Lantliga drömmar sa...

Mmm, jag har gått och funderat på era golv mååånga gånger! Vi måste komma och titta på dem ordentligt en dag, jag är så i valet och kvalet med vilket golv vi ska ha! Skurgolv är ju det som vi (jag då...) vill ha,det finns egentligen inga andra alternativ, men jag har ändå en del funderingar, så vi ska nog komma över på en kaffe nångång snart! ;)

Lantliga drömmar sa...

Absolut :) Då när du är "ledig" och har någon som står bredvid dig och gnäller om den inte får äta varenda bär du plockar, då kommer du att njuta och inse hur skönt det faktiskt kan vara att plocka lite bär från egen buske, medan "någon" är med sin far vid busken bredvid ;)

Anonym sa...

Hej,

så intressant! Vad använder du för såpa? Är det vanlig tallsåpa från butiken eller nån typ av färdig fabrikat? Jag har forskat lite detta och det verkar finnas olika åsikter vad man ska använda.

Jag köpte mig just 5 l vanlig tallsåpa, men nu i sista minuten börjat bäva att jag valt fel.