måndag 17 januari 2011

Hem

Idag är jag lite brutal och visar hur vi bor för tillfället. Vi bor i en 70-tals lägenhet som inte fått se alltför mycket förändring genom åren. Denna lägenhet har vi fyllt med gamla möbler från Lufolk samt med omoderna möbler vi köpte för snart 7 år sen när vi gifte oss. Med denna olycksaliga blandning har jag skippat allt vad inredning heter och sökt gardiner och mattor ur mammas avlagda garderob.
Men vet ni vad? Trots att detta är vad jag kallar mitt hem för tillfället är jag ändå lycklig. Det finns så mycket viktigare saker i livet än ett välputsat, stilmässigt perfekt och representativt hem.

10 kommentarer:

maria sa...

70 tals köket har en charm i sej, just för att det är så orört!! snart säkert toppmodern! och det är ju de som bor inuti hemmets väggar som gör hemkänslan!!

Soulman sa...

Köket är ju helt fantastiskt fint på riktigt, vilken härlig 70-tals känsla alltså, det gröna på väggarna och golvet, häftigt!
Hemmet är bara ramen, innehållet, motivet, tavlan bildas av allt det andra.

Soulman sa...

Oj, inloggad på Christians konto = Soulmans kommentar = Aja

klipposfia sa...

jamen du, tänk vad bra att man kan vara lycklig och må bra, trots yttre omständigheter! inga köksskåp i världen kan ersätta den riktiga lyckan....och ni har ju ett jättecharmigt kök, det må jag säga:) vilket minne sen att se tillbaka på!

Anonym sa...

Jag läser din blogg regelbundet eftersom jag också är intresserad av lantlig, traditionell inredning och allt vad det innebär. Ni får ett väldigt fint hem och jag måste säga att er nuvarande bostad också ser riktigt trevlig ut även om du kanske tycker att det är en blandning av alla olika stilar och så långt borta från dina tankar om hur du skulle inreda ett hem. Riktigt charmigt kan det bli när man plockar ihop olika stilar:)

Mamsell Lufolk sa...

Hej Anonym!
Trevligt att du tog dig tid att lämna en snäll kommentar. Tack för det! Ja, visst kan det vara snyggt med blandade stilar, men det är nog lite fööör mycket av den blandningen i vårt hem för tillfället. :) Men, som sagt, det är ju inte det som gör livet värt att leva.

Anonym sa...

Hittade din blogg, och ni har det verkligen fint. Vi har kört förbi ert hus när vi varit i Lepplax hos Johnnys. Jättefina bilder har du! Lycka till!
/Erica

Sara sa...

Jag väger upp mitt tantiga betéende genom att skiftesarbeta, sova bort halva dagen, äta micromat och sopa dammråttor under sängen.
Dock bör jag kanske inte nämna att jag har ett nytt projekt pågång, att lära mig virka. ;)

Tack för komplimangen om lapptäcket och allt det övriga. Roligt med respons. :)

(Ja känder me heilt fjomppo som skriver på högsvensk åt de, men tå tu gjo e o så kan ja int vara sämber. :D)

Lantlig längtan sa...

Tycker ert nuvarande hem är charmigt som det är, ihop plockat av olika stilar. Det gör att det känns speciellt och unikt!
Härligt att köket är så orört och bevarat i 70-tals stil!!
Håller med om att det finns så mycket viktigare här i livet än ett stilmässigt perfekt hem... Finns många som har det och ändå inte är lycklig. Enligt mej är det människorna och atmosfären som avgör hur trivsamt ett hem är :)

Men jag kan också förstå att du ser fram emot att flytta in i ert hus, för det känns så mysigt bara av att se på bilderna!!

Ha det bra!
kram Heidi

Flickan på landet sa...

Det du skriver är så sant. Vi kan bygga, förändra, fixa och dona men allt detta är bara en liten parentes i livet. Det viktigaste är ändå medmänniskorna och hälsan =)