måndag 17 januari 2011

Vårtankar

Konstigt hur man fungerar. Genast julen är utstädad så börjar man prata om våren, även om det är mitt i smällkalla vintern. Då ska det vara ljusa textiler, fräscha grönväxter, primulor, tulpaner med mera. Tydligen behöver vi nordbor något att se fram emot för att orka genom den mörka tiden, även om vintern också har sin charm.

5 kommentarer:

finnkids sa...

Finfina bilder! Ja visst längtar man till våren nu!! Vi går mot ljusare tider och med hjälp av fräscha blommor och choklad kommer man långt... Mysig bild av er brasa och att ni kan göra mat på vedspisen! Tack för senast, vi är sååå tacksamma för hjälpen!

klipposfia sa...

jag tänkte här för en tid sen att jag sku starta en anti-vår kampanj....men insåg att jag nog skulle bli nertystad ganska fort:) Visst är det härligt med vår men tiden nu är vinter och det kan man också njuta av och det är så underbart med den friska luften och de vackra vyerna som erbjuds:) nog hinner vi ha rapa upp under armarna ännu och det eviga damsugandet av allt grus och smuts inne! men visst, int tackar jag ju nej till en bukett tulpaner:)

Lantliga drömmar sa...

Mmm, våren börjar av någon konstig anledning redan strax efter jul. Då vill jag ha in ljusa glada pasteller, men samtidigt njuter jag av snön och det smällkalla på utsidan... :) (...och som du märkte hänger stjärnorna i fönstren ännu här hos oss... saknar annan mysbelysning så även om julen är definitivt över så dinglar de där...)

Lantliga drömmar sa...

Nåmen så bra, då behöver jag inte skämmas! ;)

Flickan på landet sa...

så är det :)