måndag 23 februari 2009

Lufolkbilder nr 1

Har utnyttjat sportlovsdag nr 1 till att sortera upp fotomapparna på datorn och blev inspirerad av att visa er lite bilder från Lufolk-projektet så här långt. Har sett att några av er har gjort liknande rapporter och tyckte det var intressant att se hur det framskridit.


Vi köpte Lufolk våren -07 och påbörjade projektet några månader senare. Startade med att röja och hugga lite eftersom allt var igenvuxet.


"Städning" av eller rättare sagt röjning ur uthusen var näst i tur. Ingen lyxgöra, dammigt, dammigt och ännu mera dammigt. Denna "vedapino" låg utspridd över hela golvet uppblandat med 0,5 m hö. Tilläggas bör att vi inte är några proffs på att rada ved, även om den ser skaplig ut på bilden har den rasat ut över hela golvet 2 ggr. Efter det byggde vi en sorts vedautomat. :-)

Bagarstugans "föusdel" i tur.

Bland musskelett och spindelnät... Bagarstugan.


Huset var inte heller alltför välstädat. Äckligt men ändå spännande att tömma det, eftersom man inte visste vilka skatter som gömde sig i bråtet.

Bagarstugan plockas ner.

Hönshuset bränns jan -08.

Vintern -08 rivdes insidan av huset.

Fortsättning följer....

1 kommentar:

Lantliga drömmar sa...

Åh, tack för att du visar alla dessa bilder, såå roligt att se! Så härlig grönska på de första bilderna! Sådär såg det ut på vår tomt också, bara att det var mer igenväxt...! ;)

Och inomhus hade vi det lika äckligt som ni, med alla möjliga saker om vartannat, bara att det var mer ruttet vid vårt! Oj så mcyket vi slängde, gamla böcker och häften med mjölk-kvoter och sånt, så harmt, för det hade ju varit roligt att ha som minne...!

Har faktiskt suttit och letat igenom bilder jag med från vår tomt/vårt hus, men de bästa bilderna har jag tagit med vanlig kamera och inte digi-kamera... :( Inget bloggmaterial alltså ;)

Ser fram emot fler bilder! :)

Och du, gissa om jag flinade åt sista meningen i din kommentar! :)