måndag 23 februari 2009

Lufolkbilder nr 2

Vi fortsätter...
Våren -08. Rivning av utsidan påbörjas.

Kvisten rivs.


Sommar -08. Takteglen plockas bort och skickas ner.

Grävmaskinen har lyft bort takkonstruktionen och nedplockningen kan påbörjas.

Nedplockningen avslutad senhösten 08. Sen dess har vi haft paus och tar nya tag till våren.


Lufolk by now. Grävmaskinen kommer troligtvis denhär veckan för att sortera bort de sista husresterna.

Och vad händer sen?? Arbete finns nog, men i vilken ända skall man börja? Borde man börja bygga huset? Återuppbygga bagarstugan? Ta sig an den nersjunkna sommarboden?

Nån som vet?

12 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Usch vilket jobb :( Jaa du, nog är ni duktiga som orkar plocka ner allt!

Kanske vi hade ganska lika ignvuxet då ;) Det tog oss en evighet nästan att ta oss igenom hela gårdsplanen för att komma ut i andra änden, det var hallonbuskar, körsbärsträd och alla möjliga träd och växter överallt!
När vi sen haft röjningstalko och fått ner allt, ja, då var jag otroligt förvånad, för jag hade verkligen inte trott att tomten var så stor som den visade sig vara! :)

thildas sa...

Ok.. Har nog inte koll på din bror :-). Ska bli spännande att följa ert projekt..

Maria sa...

Oj, oj....nästan så svetten pressas fram då jag ser bilderna....men ååhh vilket ställe, tänk sen då ni BOR där...i nytt hus :O)

Midsommarprinsens mamma sa...

E tycker att ni int ska släpp iväg grävmaskinen förrän husgrunden oxå e gjord! (;

Lyckolotten sa...

Oj... jag sitter bara och gapar... vilket jobb ni gjort!!! När jag ser bilderna sku ja nästan vela kavla upp ärmarna och koma och arbejt.. :) Tror nog att jag sku börja med bagarstugan, ser ut som ett spännande och inspirerande projekt. Har du nå planer för hur du ska fixa där?
Själva huset är ju också rätt viktig...grunden och markarbetet är ju skönt att ha fixat.. :)
Jobba på jobba på!

Grinden på glänt sa...

Vilken intressant bildserie! Jag har ingen aning om var Lufolk ligger i B men det ser ut att vara en fin miljö!! Jag skulle nog börja med huset så jag fick börja bo där och sen ta allt det andra i maklig takt..

Pumlan sa...

Vilket intressant projekt ni har! Men energi och ork ska man ha i massor...
Ha en skön kväll!

Anonym sa...

Så spännande, och många fina bilder! Stället ser alldeles underbart ut, lantligt o fina uthus, precis i min smak! Där får ni det nog härligt. Jag tror nog också jag skulle börja med huset så ni får flytta dit och sen ta allt det andra. (ja, vi har ju inte fått gjort nåt åt våra uthus, stall o bod...men kanske nångång..:))

Lyckolotten sa...

Vad spännande nu när ni har allt framför er och får fundera och planera.. Ett gästrum i bagarstugan verkar som en pang idé. Hur ni än gör blir säkert resultatet bra! Hoppas högforsen går att restaurera för den nostalgiska känslan. Ska bli intressant att följa med hur projekt Lufolk framskrider! ;)

Flickan på landet sa...

Jobb jobb jobb, jag vet precis vad ni går igenom... step by step :-)
Men det är helt underbart roligt när man är i byggskedet och planerar förfullt. Men nu är jag trött på att bygga för 10000 året och vill att ALLT på hela gådern ska vara klart!!!

Grinden på glänt sa...

Jassåååå, det ligger där! Vi är bekanta med Schuttens (hittar inte tyska y...). Är det nära deras hus?

Johanna sa...

ojdå vilket jobb ni har gjort, beundrar verkligen er energi....roligt att följa med projektet, kommer säkert att bli en härlig plats att beskåda!