onsdag 4 februari 2009

Skåp nr 2Skåp nr 2 krävde inga större reparationer. Det är original från senare 1800-tal vilket betyder se men icke röra. Nya fötter har det trots allt fått och en ny nyckel till det gamla låset. Sen lite färgklickar här och där, lite olja och bivax och sist lite tjära inuti för doftens skull. Vet inte vad som hänt med mig men jag kan numera väldigt sällan tänka mig att måla en gammal möbel vit. Trots detta tycker jag fortfarande att allt det vita är såå vackert! Jag har tydligen blivit så `förstörd´ i Krombi så jag knappt vågar måla någonting alls. Är så rädd att jag skall ångra mig sen, och då är det försent att ta tillvara originalskicket. Men ifall jag tröttnar på den mörka färgen kan jag ju alltid måla det sen...

10 kommentarer:

Flickan på landet sa...

Vilket underbart skåp =0)

Maria sa...

Ha haa...kom fort därifrån så du inte blir helt förstörd *blink*

Snyggt skåp....och visst är det tjusigt med orginal kvalité!!

Marika sa...

oj vad jag väntar på slutresultatet av ert hus och alla din vackra gamla möbler! Ni gjorde nog ett fynd när ni köpte Lufolk!!

Lantliga drömmar sa...

Det ser ju fint ut, vilket härligt skåp!

Säger som Maria, nog är det vackert med original, men ännu är jga inte själv där, så jag vill nog bara ha vitt här hemma... :) Men hur som helst ser det jättefint ut!

Grinden på glänt sa...

Vilket härligt skåp! Det skulle jag inte heller röra! Jag har flera gamla möbler här hemma i originalskick. Det är bara dom som redan är förstörda av nån annan eller pga dåligt skick som jag målar... Då har jag inga betänkligheter!! ;) Sen har jag också skillnad på om det är arvegods eller om jag fyndar på loppis... :)

Anonym sa...

Jag är också lite försiktig med att måla, men det beror ju på vilken typ av möbel det är...och så KAN man ju ångra sig...

eirikas sa...

All respekt till dej! Trevligt att någon håller lite tillbaka med den vita färgen! Vackert och stiligt med vitt, men tingens särdrag och historia försvinner tyvärr under färglagren... (OBS! Inget illa ment alla ni som gillar vitt!)

Skön helg till dej!

Lyckolotten sa...

Skåpet är så snyggt och charmigt som det är!!!!

Visst är vitt fint, men vissa saker är ändå så fina i sitt originalskick så man kan "göra bort sig" lite om man målar dem vita.. :)

Lantliga drömmar sa...

Kikar in för att önska dig en härlig vändag! :)
Kram!

En vit vardag sa...

Underbart!