söndag 15 november 2009

IKEA-favoriter

Två IKEA-favoriter fick följa med hem från veckans IKEA-shopping. Med taklampan Ottava blev det kärlek vid första ögonkastet. Härlig metall och handblåst glas gjorde att jag föll pladask. Tyvärr hade jag ingen lämplig glödlampa hemma men upp skulle den i alla fall och en provisorisk lampa med frostat glas får fungera som nödlösning även om den inte alls passar stilen. Kan vara svårt att hitta en passande gammaldags glödlampa i dessa energispartider, någon som kan tipsa var?

Väckarklockan Dekad var även den charmigt gammaldags, men den blev inte långlivad i vårt sovrum. Den tickar med alltför höga decibell för att man ska kunna sova ostört. Batteridrivna klockor är definitivt mera tystgående än uppdragbara Dekad, men fin är den i alla fall.

5 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Den klockan tickar så rogivande i vårt sovrum! :) Kan inte somna utan den! ;)

Lampan är härlig, har hållit i den varje gång vi varit till Ikea, men ännu inte plockat med den hem. Jag vill, och maken vill, men vi har ju redan en som funkar så bra ovanför vårt matbord... Svårt detdär! Jag vill ju inte köpa onödiga grejs hela tiden, men ha-begäret är så stort ibland...! :)

Malin sa...

Hej! Vi har en likadan lampa och vi valde att köpa en tubformad lyktlampa (egentligen menade för utomhusbruk) från Clas Ohlsson (4,90euro) som är genomskinlig och ger ett charmigt "glödtrådsljus". Finns i olika effekter, den vi valde är 60W. Hoppas ni hittar någon som ni tycker om! :)

maria sa...

håller med allt som Heidi skrev om att jag tänkt köpa den flera ggr men har redan en fungerande lampa ovanför köksön (där det skulle sitta)....känns så onödigt att bara byta ut en lampa då man har en nästan splitterny........men den är snygg!!

Grinden på glänt sa...

Hej! Längesen jag kikat in här hos dig. Vad långt ni kommit med bygget! Jag klarar heller inte av tickande klockor när jag ska sova. :)

Anonym sa...

Moj...
Ja köpt en gammaldags glödlampo me lang glödtråd från Maxi ica i Haparanda ti min ottava som hänger i spisryymi. Liti langt ti haparanda för en glödlampo bara.. :)

H. Stchepanabba 53