fredag 27 mars 2009

Decision made

Nu är beslutet äntligen fattat! Det blir nybygge. Beslutet blev ganska lätt att ta sist och slutligen eftersom försäljaren ringde och sa att de igen har höjt priset. Det blev det sista som behövdes för att beslutet skulle tas. Och skön är känslan som följde! Nu är det bara att köra hårt, fixa det sista på ritningarna, söka bygglov och sen sätta igång. Känner mig verkligen inspirerad nu trots att jag för några dagar sedan inte trodde att jag skulle bli inspirerad av nybygget igen. Vi har funderat lite mer över ritningarna nu och tänker kanske förlänga köket 0,5-1m för att få plats för en öppen spis och en vedspis där kyl och frys nu är inplanerade. Detta för att få lite mera storstugekänsla. Om det är praktiskt möjligt kanske vi dessutom skulle sätta in en plåtugn på vindsvåningen i vårt sovrum. Vid förlängning av huset måste vi ju naturligtvis oxå anpassa fönstren på utsidan därefter så att de kommer på rätt plats.

För att lite få in den gamla känslan tänker vi försöka få tag på gammalt material att återanvända. Munbåst glas till fönstren, gamla golvplankor, mellandörrar, kilstenar, tegeltak m.m. Så om ni känner till ngn som pantar på dylikt material får ni gärna höra av er.

Huset som stått på Lufolk i århundrader har fått utgöra modell när vi planerat våra nya ritningar.


Skön helg!

5 kommentarer:

Marika sa...

Jag tror att det var ett klokt beslut, så räcker kanske orken till annat än husbyggande också! ;-)

Lyckolotten sa...

Hallo! Känns säkert skönt nu när ni fattat ert beslut, tror nog att jag skulle ha beslutat det samma. Visst är det charmigt med gamla hus och beslutet var knappast lätt men om ni planerat ett nybygge en längre tid och satt ner energi och tankar på att göra ritningar som passar era önskemål så tror ja att ni hade varit "harma" (tacka vet jag dialektord) om ni tagit det gamla huset istället. Så, nu är det bara att köra hårt och fixa in ritningarna till kommunen. :)

GAMMAL ROSTIG GRIND sa...

Jaha så nu e de bestämt!Blir säkert superfint hus!Ja måst no koma kik san he e fäädi;-DLycka till!He måst ja ba önska er fö he e no arbeiti ti bygg:-Omen kul me eget.

matilda sa...

hann aldrig kommentera förra inlägget, men vad skönt för er att ni beslutat er!
skulle nog varit tråkig innan och sagt nybygge istället för gamla (om det hade varit mitt beslut och mitt hem)! man kan ju göra nybyggen charmiga också, med gammalt återvunnet material samtidigt som nytt ändå är nytt! och så om det blir billigare så är det ju också skönt :)
många positiva och negativa saker finns ju med båda, men ni har säkert tagit ett bra beslut :)

Lantliga drömmar sa...

Det kommer att bli så vackert, charmigt och härligt underbart! :)

Tror jag tar och flyttar in hos er sen! ;)

För övrigt hade vi tänkt beställa fönster från Backas snickeri, varifrån vi tog våra garage- och förrådsdörrar också. Där kan man få nya fösnter med "ryssglas", som är lite gammaldags bubbligt. Det vill jag ha! :)