torsdag 5 mars 2009

Hantverk




Riktigt hantverk kan man nog kalla restaureringen av denna stol. Så många timmar som jag lagt ner på den har någon knappast lagt på att tillverka den. Och än har jag det största snickeriarbetet framför mig. Ryggstödet saknar nämligen ett kryss som verkligen inte är det lättaste att snickra till, med böjningar och svängar åt alla håll, men i värsta fall får jag anlita någon mera händig snickare till den uppgiften. Hursomhelst, roligt är det att få jobba med händerna.

3 kommentarer:

Lundagård sa...

Härliga bilder!

Lantliga drömmar sa...

Säger som föregående, härliga bilder! :) Stolen kommer säkert att bli jättevacker när den är klar!
Du gjorde verkligen ett smart drag när du började i skolan! Så härligt att få göra allt ordentligt, precis så som det ska göras!

Lantliga drömmar sa...

Nej men vad säger du! :)

Vet du vad, om jag var du/ni skulle jag strunta totalt i storleken, och ta huset om ni verkligen känner att ni vil ha det och att ni orkar med hela projektet! Du har så rätt i det du säger, ett gammalt hus har en så speciell underbar charm, som är omöjlig att få i ett nytt hus, och det gamla är så mer äkta än det nya!
Om jag bara kunde och vi orkade så skulle jag helst av allt också ha ett gammalt hus!

I boken hade de en hel del om byggnadsvård också, då familjen nu bygger sig ett större hus, och hela byggnadstekniken, med att bl.a. tjära allt ändträ, t.o.m. spiror, känns så äkta och ordentligt! Inget slår det gamla och ordentliga!

Äsch, nu blir jag så nyfiken! Får ta och inboxa dig på fl... ;)